Tuote ja materiaali

Päätuotteeni ovat kissamajat ja -pedit, jotka huovutan käsin suomalaisesta villasta. Muita tuotteita ovat huovutetut hauskat hatut, joita voi käyttää saunahattuina, paljussa tai ihan muuten vain! Valmistan myös ihanan lämpöisiä sisätossuja, jotka ovat villaista terapiaa jaloillesi.

Haluan omalta osaltani olla edistämässä suomalaisten villantuottajien materiaalien käyttöä, jottei villaa jouduttaisi hävittämään esimerkiksi polttamalla.

Villa sopii erinomaisesti lemmikkituotteiden materiaaliksi, koska villa on esimerkiksi kissoille hyvin mieluinen. Villan sisältämä lanoliini tuoksuu samalta kuin emokissan nisien ympärillä oleva karva. Villa on myös lämmin ja hengittävä materiaali, eikä se sisällä ympäristölle haitallisia mikromuoveja. Lemmikin turkki ei myöskään sähköisty villamajassa niin kuin tekokuituisessa.

Villamaja on helppo pitää puhtaana, koska villalle riittää useimmiten tuuletus. Villa hylkii koskeutta ja likaa, eikä kerää hajuja itseensä. Lemmikin karvat myös "huovuttuvat" majan pohjalle, joten majaa ei tarvitse imuroida niin paljon kuin tekokuituisia. Jos maja likaantuu (esimerkiksi kissa on oksentanut majan sisälle) , pinnan voi pyyhkiä kostealla liinalla. Käsinpesu on suositeltavaa ja tuotteen voi myös pestä pesukoneessa villaohjelmalla 30 asteessa. Tuote pitää kuositella muotoonsa pesun jälkeen. Pesuaineena voi käyttää villalle sopivaa ainetta.

Villa on materiaalina hyvin ekologinen, sen jalostusvaiheessa ei käytetä kemikaaleja eikä myöskään tuotteiden huovutusprosessissa. Huovutuksessa käytetään saippuaa ja vettä, mutta vain sen verran mikä on tarpeellista, liika vesimäärä ei anna parasta huovutustulosta.

Suomalaista käsityötä suomalaisista materiaaleista